Een organizing business runnen

Het is gemakkelijk om het overzicht te verliezen als je een klein bedrijf leidt, vooral als je net begint. Hier zijn acht suggesties om het beheer van je bedrijf te vereenvoudigen en gemakkelijker te maken.

Suggestie #1 – Heb een mentor of een businesscoach
Er is geen enkele reden waarom je alles zelf zou moeten uitzoeken. Er zijn experts die zijn geweest waar je nu bent of gaat, die kunnen voorkomen dat je van het pad afdwaalt of het verkeerde pad bewandelt.

Suggestie #2 – Systemiseer je bedrijf
Documenteer al je bedrijfsprocessen en maak een boek of e-boek met standaard procedures. Het documenteren van mijn procedures heeft me geholpen alles te onderzoeken om processen efficiënter te maken. Een paar processen en procedures die de moeite waard zijn ze te beschrijven zijn:

Klantprocessen, nieuwe klant aanvraag, klant intake, organiserend proces, proces voor het organiseren van sessies op locatie, proces voor virtuele organisatiesessie, klant annuleringen, materialen inkoop en inventaris, e-mailsjablonen voor klantcommunicatie.
Werknemersprocedures, het bedrijf vertegenwoordigen, communiceren met klanten, het roosteren, gedrag, tijdrapportage. Hierdoor zijn op een natuurlijke manier mijn handboeken ontstaan.

Suggestie #3 – Automatiseren
Bespaar jezelf tijd door alles zoveel mogelijk te automatiseren. Daarnaast geeft het je een professionele uitstraling. Hierbij voorbeelden van automatiseringstools voor het beheer van kleine bedrijven.

Suggestie #4 – Laat de controle los
Laat de controle los over dingen waar je niet goed in bent. Ikzelf ben niet zo dol op financiële administratie en het indienen van belastingaangiften. De eerste paar jaar dat ik in het bedrijfsleven werkte, beschouwde ik het inhuren van een accountant echter als geldverspilling omdat ik al het werk zelf kon doen. Ik realiseerde me dat ik het niet leuk vind om met mijn financiën bezig te zijn en mijn tijd beter kan besteden aan het opbouwen van mijn bedrijf. Doe waar je het beste in bent, schakel experts in, of zoek een geautomatiseerde manier om je te helpen met dingen die je niet graag doet.

Suggestie #5 – Creëer en houd je aan een budget
Je weet dan hoeveel klanturen je moet plannen om je overheadkosten te dekken. Het zal je ook helpen om je bedrijf te laten groeien! Veel bedrijven zien een budget als beperkend, maar het tegenovergestelde is waar. Het geeft je voldoende inzicht in je financiën om te weten waar je kunt verbeteren en waar je over 12 maanden wilt zijn.

Suggestie #6 – Blijf op de hoogte van je financiën
Plan minimaal één dag per maand om je administratie bij te houden, inclusief het factureren van klanten en het bijwerken van je financiële transacties. Het lijkt misschien een onmogelijke opgave als je dit uitstelt, maar als je regelmatig je boekhouding bijhoudt, kost het maar weinig tijd.

Suggestie #7 – Stel doelen en evalueer elk kwartaal
De sleutel tot goed management van je bedrijf is het evalueren van de voortgang van je bedrijf ten minste elke drie maanden. Het zou zo jammer zijn als je blijft doorgaan met het implementeren van procedures die je niet ten goede komen. Door jezelf elk kwartaal een evaluatie af te dwingen, vermijdt je slechte zakelijke beslissingen en het geeft je de kans om in de goede richting door te groeien.

Suggestie #8 – Breng orde op zaken
Dit lijkt een beetje op “arts genees uzelf”. Laat alles los wat je bedrijf niet helpt om productiever en in flow te zijn. Of dat nu een klant is die je emotioneel of fysiek leegzuigt of stapels oude papieren die je niet hoeft te houden, laat het los. Het verwijderen van de ongewenste emotionele, fysieke en mentale rommel in je bedrijf zal je hoofd leegmaken om effectiever en productiever te zijn in je leven en bedrijf.