Boeken voor organizers

Sommige boeken kun je als organizer gewoon niet omheen. Mijn ‘must read’ boekenlijst:

Organiseren van binnen naar buiten
Het doel van het boek is het op orde krijgen en houden van spullen en administraties. Hierin vind je basismethodieken die voor elke organizer leidend zouden moeten zijn.
Julie Morgenstern | ISBN 90 5712 0992

Weg met de warboel
Karen Kingston legt uit dat de warboel om ons heen van grote invloed is op hoe we ons fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel voelen. Dit geeft je woorden aan het gevoel dat organizing oplevert, naast een georganiseerde woning of werkplek.
Karen Kingston | ISBN 978 90 491 0244 9

Meer ruimte dan je denkt
Een leuk boekje, mooi uitgevoerd, specifiek gericht op opruimen en efficiënte inrichting van een woning. Heel geschikt voor organizers die de Feng Shui in hun organizing activiteiten willen meenemen.
Mary Lambert | ISBN 90 274 12 57 X

Vaarwel spullen
Minder bezit, meer geluk: Het nieuwe Japanse minimalisme. Het bevrijdende gevoel van leven met minder: 70 tips voor een minimalistische levensstijl.
Fumio Sasaki | ISBN 978 94 005 0910 8

De zeven eigenschappen van effectieve families
Met de diepzinnigheid, eenvoud en praktische wijsheid waarmee hij al miljoenen lezers heeft bereikt, laat Stephen R. Covey zien hoe de principes uit ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ kunnen worden gebruikt om een stabiel, liefdevol gezin op te bouwen waarvan de positieve effecten generaties lang zullen doorwerken.
Stephen R. Covey | 978 90 470 0036 5

Getting things done
David Allen laat in dit boek zien hoe je je privéleven en werk met eenvoudige hulpmiddelen zo kunt organiseren, dat je in één oogopslag duidelijk wordt wat je waar en wanneer kunt doen. Zo beslis je altijd gemakkelijk wat op dat moment de nuttigste tijdsbesteding is.
David Allen | ISBN 978 90 526 1626 1

PEP Het Persoonlijk Efficiency Programma
Dé basis voor een georganiseerde werkplek. Leer organiseren en een no-nonsense vergadering te leiden. Ga efficiënt om met e-mail en andere communicatiemiddelen en houd zo meer grip op je werk.
Kerry Gleeson | ISBN 9798 90 491 0653 9

Het Doel
Een in romanvorm gegoten handleiding voor de verbetering van productieprocessen met behulp van het TOC-principe (Theory of Contraints). Dit is een LEAN-methodiek. Een boek dat het managementdenken in de westerse wereld heeft veranderd.
Eliyahu M. Goldratt | ISBN 978 90 274 5337 2

Essentialism
Voel je jezelf wel eens worstelen met een informatie overload? Voel je jezelf vaak druk maar niet productief? Dan is de weg hieruit de weg van de essentialist. In dit boek laat Greg McKeown je zien hoe je de discipline van het verminderen kunt leren. Om zo het juiste te doen op de juiste manier op de juiste tijd.
Greg McKeown | ISBN 978 07 535 5516 3

Grip op je e-mail
Grip op je e-mail leidt je in vier stappen naar een lege inbox en naar een helder overzicht van je taken. Daarnaast geeft de auteur je acht gouden grepen om grip op je e-mail te houden en effectiever te werken. Dat levert niet alleen tijdwinst op, maar vooral een veel ontspannener werkhouding.
Annemiek Tigchelaar | ISBN 9789058716194

Digitaal archiveren
Met de aanpak zoals geschetst in dit boek creëer je snel een persoonsonafhankelijke structuur waarbinnen iedereen die daartoe gerechtigd is, altijd alle informatie kan vinden en opbergen. En dat binnen drie tot vier muisklikken.
Marianne Smits | ISBN 90 13 08735 3

Socrates op sneakers
Deze boekentip kreeg ik van collega Mascha Lapien. Enorm leuk en praktisch boek dat de kunst van het vragenstellen aan de hand van Socrates en andere beroemde filosofen leert, zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Als wij de juiste vragen weten te stellen, vinden onze cliënten de juiste antwoorden.
Elke Wiss | ISBN 9789026346897