Een professionele uitstraling

Wat er ook wordt gezegd, mensen neigen naar stereotyperen … ja hoor, ook ons professional organizers. Zelfs zonder je te ontmoeten, zullen mensen een beeld bij je maken, waarschijnlijk een zeer georganiseerd beeld van hoe je eruit zult zien.

Het is goed om aan verwachtingen te voldoen en deze soms zelfs te overtreffen om die eerste indruk te versterken.

Bedrijven met een fancy kantoor hebben het voordeel dat ze openlijk hun uitstraling kunnen laten zien, ook gebruiken ze daarvoor etalages, billboards en advertenties. De grote bedrijven beschikken over goede communicatie medewerkers en de middelen om online het perfecte plaatje te laten zien. Wij organizers doen dat vooral door onze persoonlijke verschijning.

Daarom is het, als organizer, belangrijk om aandacht te besteden aan je uitstraling, te laten zien dat je professioneel en betrouwbaar bent.

We kunnen laten zien wie we zijn en wat we doen door middel van onze website, social media, visitekaartjes, blogs, interviews, telefonisch- en persoonlijk contact. Maar vooral, als organizer is je persoonlijke verschijning belangrijk. Je telefoonvaardigheden, je materialen, je auto, je huis en werkplek zullen bepalend zijn voor het beeld dat mensen van je maken.

Is je huis, je werkplek een visitekaartje voor wat je doet? Bekijk je ruimtes kritisch en bepaal of het uitstraalt waar je voor staat en houd de standaard hoog! Want, niet altijd eerlijk, iedereen verwacht toch van je dat je extreem georganiseerd bent. Voor velen zul je een rolmodel zijn en zij willen net zoals jij worden. Daarom is je totale uitstraling zo belangrijk.

Als je bij cliënten in huis werkt, ben dan voorzichtig met geuren, zeker geen zware geuren, liefst zo min mogelijk. Na wat speurwerk van mezelf kwam ik uit bij Eau Ressourçante van Clarins. Een natuurlijke geur die verfrist en ontspant, perfect voor ons beroep.

Organizers met een positieve uitstraling zullen loyaliteit verdienen, omdat ze mensen een goed gevoel geven over zichzelf en over het hele proces naar een georganiseerde omgeving en leven.

Je kleding is afhankelijk van een aantal factoren. Voor meer formele afspraken, de zakelijke markt, kleed je jezelf ook formeler dan bijvoorbeeld in woningen of op thuiswerk plekken. Doch altijd professioneel, voor vertrouwen en autoriteit, hoe casual je ook wil zijn. Schat in waar je terecht komt en zorg dat je altijd net een tikkeltje formeler bent dan je omgeving. Wist je dat kleuren ook nog invloed hebben op je resultaat? In dit artikel lees je welke kleuren energetisch goed zijn voor ons organizers.

Ben je bewust van je uitstraling, kom meer in je kracht!